Tu ce preferi? Sapun sau detergent?

Mai intai, cum am ajuns ca in loc de sapun sa folosim detergent?

In timpul celui de-al II-lea Razboi Mondial, intrucat grasimile si uleiurile naturale (ingredientele predominante in compozitia sapunului) se gaseau din ce in ce mai greu si erau tot mai scumpe, oamenii s-au straduit sa gaseasca inlocuitori pentru sapun, ceea ce a dus la inventarea detergentilor sintetici.

Acesti detergenti, initial destinati exclusiv spalarii materialelor textile, contineau chimicale care curatau si parfumau eficient hainele, dar care n-ar fi trebuit sa vina in contact si cu pielea umana. Din nefericire, fiind mult mai ieftini decat sapunurile obtinute din ingrediente naturale, detergentii sintetici si-au croit treptat drum si spre produsele cosmetice (sapunul intra si el in categoria produselor cosmetice).
Este foarte tentant pentru producatorii de cosmetice sa foloseasca ingrediente sintetice care sunt mai stabile si mai ieftine decat ingredientele naturale! Acum cu greu mai gasesti produs cosmetic care sa nu contina o gramada de chimicale.

sapun natural sau detergent

Si atunci nu e de mirare ca in ultima perioada numarul copiilor care sufera de alergii ale pielii precum urticarie, mancarimi, pete rosii etc. este in continua crestere. Cauzele sunt diverse, insa in primul rand ar trebui ca fiecare parinte sa fie foarte atent la produsele cu care vine in contact pielea copiilor sai.

Sapunurile antibacteriene sunt printre cele mai periculoase, din cauza unui ingredient pe care il contin mai toate: triclosan. Acesta este periculos atat pentru oameni cat si pentru mediu, el reprezentand o adevarata amenintare ecologica pe termen lung.

Reclame

Lasa un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s